Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lindsay Lohan

 

Lindsay 1986. július 2-án a New York-i Cold Spring Harbor-ben született Dina és Michael Lohan elsõ gyermekeként. Három testvére van: Michael, Aliana és Dakota. Lindsay 3 éves korától kezdett színészkedni, modellkedni. Majd késõbb énekesnõ és háttér táncosnõ is lett. Gyereként már több mint 60 reklámfilmben szerepelt. Elsõ filmje az Apád anyád idejöjjön! (The Parent Trap) címû film volt, melyben egy ikerpárt alakított. 1999 elején Lindsay egy másik filmet kezdett el forgatni. A Hát nem baba (Life-Size) c. filmben Lindsay Tyra Banks-szel szerepelt. 2001 júniusában Lindsay befejezte a Nyomozólányok (Get a Clue) c. filmjének forgatását, amely a Disney Chanel 2002 januárjában kiadott mozifilmje volt. 2002. július 31-én a Walt Disney Pictures bejelentette, hogy a Nem férek a bõrödbe (Freaky Friday) c. filmhez szerzõdtette Lindsay-t és Jamie Lee Curtis-t, akik anyát és lányát fogják játszani a filmben, és egy napon egymás bõrében keltek fel. 2002 szeptemberében úgy tûnt, hogy Lindsay-nek sikerül beteljesíteni egész életében dédelgetett álmát, hogy énekes legyen, amikor az egyik legnagyobb nevû ember a zenevilágban, ifjabb Emilio Estefan szárnyai alá vette. Az Estefan Vállalat kihirdetett egy 5 lemezes produkcióra szóló megállapodást és azt az ígéretet, hogy erõteljes kísérletet tesz, hogy eladja az õ ”enyhén rockos” pop stílusát egy nagy lemezcégnek. 2003-ban Lindsay elfogadott a Disneytõl egy fõszerepre szóló felkérést az Egy ifjú hisztérika feljegyzéseiben (Confessions of a Teenage Drama Queen), a film eredetileg egy New Line projekt volt melyet Hilary Duff szerepére írtak. A filmet Kanadában, Torontóban, Ontarioban, illetve New York Cityben forgatták, 2004 elejére készült el. Késõbb Lindsay átment a Paramount Stúdióhoz, hogy újra együtt dolgozzon a Nem férek a bõrödbe rendezõjével, Mark S. Waters-szal a Bajos csajokban (Mean Girls). Elsõ lemeze, a Speak 2004-ben jelent meg. Az akkori siker már elõre sejthetõ volt, hisz olyan nevek álltak a produkció mellé, mint Lindsay kiadójának elsõ embere, a zenei szakmában hatalmas névnek számító Tommy Mottola, vagy az album producere Kara DioGuardi, aki olyan sztároknak egyengette az útját, mint pl. Ashlee Simpson, Whitney Houston, vagy Kelly Clarkson. Ezek után nincs is mit csodálkozni azon, hogy a bemutatkozás nem hogy nem sült el balul, de a Speak egyenesen a Billboard albumlistájának 4. helyén landolt. Második albuma, aZ A Little More Personal (RAW) 2005 decemberében jelent meg, a lemez a hangzása egy kicsit eltolódott a rock irányába. Következõ filmes szerepe a Kicsi kocsi – Tele a tank (Herbie Fully Loaded) c. film fõszereplõjeként volt. Ezután az A Prairie Home Companion c. filmben láthattul Lola Johnson szerepében., a filmben Meryl Streep is szerepel. 

Lindsay 2010. július 20-án kezdte meg először 90 naposra, majd 23 naposra csökkentették, de csak 13 napot kellett leülnie jó magaviselete miatt. Augusztus 2-án szabadult. A börtönben magánzárkában teltek mindennapjai. 

Egyéb infók: 
- Édesanyja, Dina Lohan a menedzsere 
- Paris Hilton és Ashlee Simpson a barátnõi 
- Marilyn Monroe és Ann-Margret a bálványi 
- Mániákus cipõgyûjtõ 
- Lindsay imád shoppingolni, ahova barátnõje, Paris Hilton is rendszeresen elkiséri 
- Szereti a hajszínét gyakran változatni (eredetileg vörös, de volt másr szõke, barna és fekete is) 
- A Mattel krémszínû csipkeruhába és prémgualléros kabátka öltöztette Lindsay Barbie-t dobott a piacra, mely baba ugyanolyan vörös hajú lesz, mint a névadója 
- Kedvenc filmjei: Pretty Woman, Ferris Bueller's Day Off, The Little Mermaid, All I Wanna Do, Heartbreakers 
- Kedvenc divattervezõ: Divattervezõ: Christian Dior 
- Kedvenc ételek: kínai és olasz

Filmei:

1998: The Parent Trap - Hallie Parker & Annie James 
2000: Life-Size - Casey Stuart 
2000: Bette (TV Series) - Rose 
2002: Get a Clue - Lexy Gold 
2003: Freaky Friday - Anna Coleman 
2004: Confessions of a Teenage Drama Queen - Mary Elizabeth Cep/Lola 
2004: Mean Girls - Cady Heron 
2005: Herbie Fully Loaded - Maggie Peyton 
2006: A Prairie Home Companion - Lola Johnson 
2006: Just My Luck - Ashley Albright 
2006: Bobby - Diane 
2007: Chapter 27 - Jude 
2007: Georgia Rule - Rachel Wilcox 
2007: I Know Who Killed Me - Aubrey Fleming 
2008: Ugly Betty (4 episodes) - Kimmie Keegan 
2009: Labor Pains - Thea Clayhill


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 
Archívum

Naptár
<< Augusztus / 2019 >>


Statisztika

Online: 3
Összes: 482577
Hónap: 4541
Nap: 139