Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lady Gaga

 Lady Gaga

 

Első stúdióalbuma, a The Fame 2008 augusztusában jelent meg. Világszerte az albumeladási listák élére került, első helyezést ért el többek között az Egyesült Királyságban, Kanadában, Írországban és Németországban. Az Egyesült Államokban a Billboard 200-as eladási listáján a 2. helyig jutott. Számos ország területén ért el egy- vagy többszörös platinalemez minősítést. A The Fame első két kislemeze, a Just Dance és a Poker Face érték el a legnagyobb sikereket az albumról megjelent dalok közül. A Poker Face minden jelentősebb ország kislemezlistáját vezetni tudta, és első lett a Billboard Hot 100 listán is. 

Lady Gaga második nagylemeze a The Fame Monster 2009 novemberében jelent meg. Az album és annak dalai megismételték a korábbi sikereket. A The Fame Monster első helyezést ért el a német, a brit, és az ausztrál albumlistán is, és az előző albumhoz hasonlóan ez is is első lett a Billboard Dance/Elektronikus albumlistáján az Egyesült Államokban. A Bad Romance lett az első kislemez, amely hatalmas sikereket aratott az egész világon. Az ezt követően megjelent Telephone és Alejandro szintén a kislemezlisták élén szerepeltek. Ezen számokhoz nagy médiavisszhangot kiváltó videoklipek készültek. A Bad Romance klipjét rendkívül pozitívan értékelték, és Madonna, illetve Michael Jackson videóihoz hasonlították,[1] míg a Telephone és az Alejandro klipjei már megosztóak voltak;[2][3] előbbi az egyik kritikus szerint "méreg" a gyerekek számára,[4] míg a másikat "istenkáromlónak" nevezte az amerikai Katolikus Liga.[5] 

2010-ben Gaga megjelentette első válogatásalbumát, a The Remix című remixlemezt, amely bekerült a tíz legjobban fogyó album közé Kanadában és az Egyesült Királyságban, világszerte pedig már több mint 500,000 példány kelt el belőle. Az énekesnő saját számai mellett közreműködő előadóként Wale Chillin-jében és Beyoncé Video Phone-jának remixváltozatában is énekelt. Zenei pályafutásának kezdete előtt, és már elismert énekesként is írt/ír dalokat más előadóknak is, köztük Britney Spearsnek és Adam Lambertnek.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 
Archívum

Naptár
<< Augusztus / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 373672
Hónap: 4429
Nap: 156